Πώς επηρεάζει η απομόνωση την ψυχική υγεία;

Παρόλο που η φυσική απομάκρυνση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση πολλών ιών, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε συναισθήματα μοναξιάς και απομόνωσης, ειδικά σε ηλικιωμένους ενήλικες.

Οι άνθρωποι απομακρύνονται από τους άλλους για να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του SARS-COV-2, που προκαλεί Covid-19. Ωστόσο, η απομόνωση έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία, συμβάλλοντας σε συνθήκες όπως η κατάθλιψη, το άγχος και η άνοια.

Για τον λόγο αυτό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συνεχίσουν να κοινωνικοποιούν σε απόσταση, όπως μέσω τηλεφώνου ή μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.

Αυτό το άρθρο εξετάζει πώς επηρεάζουν η απομόνωση και η ψυχική υγεία ο ένας τον άλλον. Εξετάζει επίσης ποιος κινδυνεύει περισσότερο, ορισμένα σημεία και συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι κάποιος μπορεί να χρειαστεί υποστήριξη και πώς οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν τη μοναξιά και την απομόνωση.

Απομόνωση και ψυχική υγεία

Σύμφωνα με την ΠΟΥ, τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης μπορούν να έχουν σημαντική θετική επίδραση στην υγεία. Στην πραγματικότητα, πολλές χώρες αντιμετωπίζουν τώρα τη μοναξιά ως προτεραιότητα στην υγεία.

Η κοινωνική σύνδεση είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική υγεία. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ακόμη ότι οι σχέσεις είναι μια βιολογική ανάγκη και ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την επιβίωσή μας.

Μερικοί από τους κινδύνους ψυχικής υγείας που σχετίζονται με τη μοναξιά και την απομόνωση μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • κατάθλιψη
  • Άγχος
  • Αυτοκτονία
  • ΑΣΘΕΝΗ
  • Η νόσος του Alzheimer

Οι ερευνητές έχουν επίσης εντοπίσει δεσμούς μεταξύ της μοναξιάς και ορισμένων φυσικών καταστάσεων, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος του μαστού.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία του Covid-19, επισκεφθείτε τον κόμβο του κοροναϊού μας.

Ποιος κινδυνεύει;

Ο κόσμος ασχολείται επί του παρόντος με την πανδημία του Covid-19 και οι οργανώσεις υγείας σε όλο τον κόσμο παροτρύνουν τους ανθρώπους να ασκούν τη σωματική απομάκρυνση. Η φυσική απομάκρυνση είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την πρόληψη της εξάπλωσης του SARS-COV-2, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μοναξιά.

Οι ηλικιωμένοι ενήλικες είναι ιδιαίτερα πιθανό να αισθάνονται απομονωμένοι. Πριν από την πανδημία Covid-19, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η απομόνωση επηρέασε περισσότερα από 8 εκατομμύρια ενήλικες ηλικίας.

Ένας από τους λόγους που οι ηλικιωμένοι ενήλικες κινδυνεύουν περισσότερο από τη μοναξιά είναι ότι συχνά αντιμετωπίζουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή, όπως:

  • συνταξιοδότηση
  • χήρα
  • Τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σπίτι
  • Προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την ηλικία

Αυτές οι αλλαγές μπορούν να σπάσουν τους κοινωνικούς δεσμούς, καθιστώντας πιο δύσκολη την κοινωνικοποίηση. Τα άτομα με αναπηρίες ή οι συνθήκες υγείας που περιορίζουν τη σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να δυσκολεύονται να κοινωνικοποιηθούν έξω από το σπίτι.

Η ηλικία και οι υποκείμενες συνθήκες υγείας είναι επίσης παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη σοβαρών συμπτωμάτων COVID-19. Ο καλύτερος τρόπος για την προστασία των ευάλωτων ανθρώπων είναι η άσκηση της φυσικής απομάκρυνσης, αλλά αυτό μπορεί επίσης να επιδεινώσει τη μοναξιά σε άτομα που ήδη αισθάνονται απομονωμένα.

Ο ρυθμός της μοναξιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται επίσης. Ορισμένοι ειδικοί υποδεικνύουν ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων στην αμερικανική εμπειρία της εμπειρίας τακτικά. Άλλα έθνη – συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου – λένε ότι αντιμετωπίζουν επιδημία μοναξιάς.

Ορισμένες κοινωνικές τάσεις μπορεί επίσης να προκαλέσουν κοινωνική αποσύνδεση. Για παράδειγμα, το μέσο μέγεθος των νοικοκυριών έχει μειωθεί και πολλά άλλα ζευγάρια αποφασίζουν να μην έχουν παιδιά.

Οι ερευνητές έχουν επίσης καταγράψει χαμηλότερη συμμετοχή σε κοινωνικές ομάδες, χαμηλότερη συμμετοχή σε θρησκευτικές ομάδες και μείωση του μέσου μεγέθους των κοινωνικών ομάδων στις ΗΠΑ

Άλλοι παράγοντες του τρόπου ζωής που το κάνουν περισσότερο Πιθανόν ότι κάποιος θα βιώσει τη μοναξιά περιλαμβάνει:

  • Διαζύγιο
  • Ζώντας μόνος
  • Τα συμπτώματα για να προσέξετε

    Ορισμένα σημεία και συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι η απομόνωση επηρεάζει την ψυχική υγεία ενός ατόμου μπορεί να περιλαμβάνει:

    • Συναισθήματα κατάθλιψης και άγχους
    • Επιθετική συμπεριφορά
    • Παθητική στάση
    • Κακή ποιότητα ύπνου
    • Γνωστική παρακμή
    • Αλλαγή μνήμης
    • Οι ερευνητές της φροντίδας ή της αυτο-γλέντι

    πιστεύουν ότι οι συνέπειες της μοναξιάς και της απομόνωσης είναι διαφορετικές ανάλογα με την ηλικία ενός ατόμου.

    Για παράδειγμα, οι άνθρωποι ηλικίας 18-49 ετών μπορεί να αγωνιστούν να επικεντρωθούν ή μπορεί να τρώνε πιο συχνά. Εν τω μεταξύ, τα παιδιά και οι νέοι έφηβοι μπορεί να βιώσουν περισσότερες γνωστικές, συμπεριφορικές και συναισθηματικές δυσκολίες.

    Πώς να παραμείνετε συνδεδεμένοι

    Η εύρεση τρόπων σύνδεσης με άλλους μπορεί να μειώσει την επίδραση της μοναξιάς στην ψυχική υγεία των ανθρώπων καθώς καταφύγουν στη θέση τους.

    φτάνοντας σε αγαπημένους, φίλους και όσοι έχουν ανάγκη παίρνουν πολλές μορφές σήμερα. Με πολλές πλατφόρμες για να διαλέξετε, οι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν μέσω:

    • πλατφόρμες συνομιλιών μέσω βίντεο

    πώς να φροντίζετε άλλους

    με φυσικά πρωτόκολλα αποστασίας σε όλο τον κόσμο, οι που προτείνουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Είναι καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με τα μέλη της κοινότητας που ενδέχεται να κινδυνεύουν από απομόνωση, μοναξιά και επιπλοκές στην υγεία.

    Χτυπώντας την πόρτα ενός γείτονα και παραμένουν σε ασφαλή απόσταση μακριά, ή καλώντας τους στο τηλέφωνο, μπορούν να τους υπενθυμίσουν ότι έχουν κοντά στη στήριξη. Η δημιουργία τακτικών τηλεφωνικών κλήσεων ή συνομιλιών μέσω βίντεο μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση των συναισθημάτων της μοναξιάς.

    Η αποστολή πακέτων φροντίδας κάποιου είναι ένας άλλος τρόπος να παραμείνετε συνδεδεμένοι. Οι άνθρωποι που φροντίζουν τα ευάλωτα άτομα μπορούν να πάρουν φάρμακα ή να αποβάλλουν τα είδη παντοπωλείου και άλλα βασικά στο κατώφλι τους.

    Επίσης, αν και πολλές επιχειρήσεις είναι κλειστές κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, είναι δυνατόν να βρεθούν προγράμματα άσκησης, βίντεο ομορφιάς και περιποίησης και μαθήματα σε απευθείας σύνδεση. Η συμμετοχή σε δραστηριότητες στο διαδίκτυο με άλλους ανθρώπους μπορεί να προωθήσει ένα αίσθημα σύνδεσης και να μειώσει τη μοναξιά.

    Πότε να ζητήσετε βοήθεια

    Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη μοναξιά θα πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια από γιατρό ή θεραπευτή εάν παρατηρήσουν σημεία ή συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

    • Ανησυχείς ή ευερεθιστότητα
    • Σκέψεις αυτοκτονίας

    Κατά τον έλεγχο σε κάποιον άλλο, αξίζει να ελέγξετε εάν τρώνε, κοιμούνται και φροντίζουν τον εαυτό τους. Εάν αγωνίζονται, μπορούν να επωφεληθούν από την υποστήριξη.

    Πρόληψη αυτοκτονίας

    Εάν γνωρίζετε κάποιον που διατρέχει άμεσο κίνδυνο αυτοτραυματισμού, αυτοκτονίας ή βλάπτοντας άλλο άτομο:

    • Ρωτήστε τη σκληρή ερώτηση: «Σκέφτεστε αυτοκτονία;»
    • Ακούστε το άτομο χωρίς κρίση.
    • Καλέστε το 911 ή τον τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης ή να μιλήσετε με το 741741 για να επικοινωνήσετε με έναν εκπαιδευμένο σύμβουλο κρίσης.
    • Μείνετε στο άτομο μέχρι να φτάσει η επαγγελματική βοήθεια.
    • Προσπαθήστε να αφαιρέσετε τυχόν όπλα, φάρμακα ή άλλα δυνητικά επιβλαβή αντικείμενα.

    Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει σκέψεις αυτοκτονίας, μπορεί να σας βοηθήσει μια ανοικτή γραμμή πρόληψης. Η Εθνική Ζωή Πρόληψης Αυτοκτονίας διατίθεται 24 ώρες την ημέρα στις 800-273-8255. Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, οι άνθρωποι που είναι δύσκολο να ακουστούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την προτιμώμενη υπηρεσία αναμετάδοσης ή την κλήση 711 τότε 800-273-8255.

    Κάντε κλικ εδώ για περισσότερους συνδέσμους και τοπικούς πόρους.

    Περίληψη

    Η πανδημία Covid-19 έχει αναγκάσει τους ανθρώπους να αυτο-απομονώσουν για να αποτρέψουν την εξάπλωση του SARS-COV-2. Ωστόσο, η μοναξιά μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία και μπορεί να επιδεινώσει συνθήκες όπως η κατάθλιψη, το άγχος και η άνοια.

    Κοινωνικοποίηση από απόσταση, όπως μέσω διαδικτυακών πλατφορμών, μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνουν τα συναισθήματα της μοναξιάς και να αποτρέψουν τις επιπλοκές της, ειδικά για άτομα που είναι ευάλωτα.

    Όποιος αντιμετωπίζει αλλαγές στην ψυχική ή σωματική υγεία λόγω απομόνωσης πρέπει να μιλήσει σε γιατρό.

    • Ψυχική υγεία
    • Άγχος / άγχος
    • γρίπη / κρύο / sars
    • μολυσματικές ασθένειες / βακτήρια / ιοί
    • Οι ηλικιωμένοι/γήρανσης

    ιατρικά νέα έχουν σήμερα αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την προμήθεια και αντλεί μόνο από μελέτες από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.